Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار سرمایه گفت: با نهادینه شدن فرهنگ خرید خودرو از بورس کالا، تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار آزاد برطرف می‌شود و دلال بازی به سرعت حذف می‌شود.

فردین آقا بزرگی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص فروش و عرضه خودرو در بورس کالا گفت: افزایش تعداد محصولات خودرویی از شرکت‌های خودروساز سایپا، ایران خودرو و بهمن در بورس کالا و نهادینه کردن فرهنگ خرید از بورس به جای خرید خودرو از دست دلالان قطعا عامل مهمی در کاهش قیمت خودرو و ارتقای کیفیت محصولات و عرضه بیشتر خودرو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در این باره گفت: به نظر می‌آید به جای واریز پول برای چندین ماه و انتظار کشیدن درصف‌های قرعه کشی و ثبت نام‌ها بهتراست فرهنگ خرید در بورس کالا که بسیار شفاف است در بین مردم نهادینه شود، این موضوع می‌تواند ده‌ها و صد‌ها هزار میلیارد تومان به نفع مصرف کننده نهایی و تولید کننده رقم بزند، پولی که تا پیش از این به جیب دلال و سفته بازان بازار خودرو سرازیر می‌گردید.

فردین آقا بزرگی در این باره خاطر نشان کرد: شک نداشته باشیم به مرور زمان و با نهادینه شدن فرهنگ خرید خودرو از بورس کالا، تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار آزاد برطرف می‌شود و دلال بازی و سفته بازی که عمدتا ناشی از عملکرد نمایندگی شرکت‌های خودروساز است به سرعت حذف می‌شود.

وی با ارائه یک راهکار خاطر نشان کرد: لازمه تحقق این موضع تنوع و افزایش تولیدات خودروسازان داخلی است ضمن اینکه درعرضه خودرو در بورس کالا نباید وقفه‌ای ایجاد شود تا مردم بیاموزند باید خودرو یا کالای مورد نظر خود که متاسفانه به دلیل سفته بازی به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده را از بورس خریداری کنند و مانع هر گونه دلالی وسودی شوند که بی جهت به جیب عده‌ای می‌رود.

آقا بزرگی درخصوص سنگ اندازی‌هایی که برخی به دلیل نگرانی از دست رفتن سود خود برای عرضه خودرو در بورس دارند به دولتمردان و مسوولین امر اینچنین گفت: مهمترین موضوعی که مسوولین در موضوعاتی شبیه به عرضه خودرو دربورس و شفافیت وعدم توزیع رانتی که در این بستر فروش ایجاد شده این است که قطعا بعد از این شاهد مخالفت‌ها یا دست اندازی‌هایی از سوی برخی ذی نفعانی دراین حوزه خواهیم بود که مایل به بازگشتن به رویه‌های قبلی و عرضه خودرو در بازار‌های دلالی هستند که یک ساعته چند ده میلیون سود می‌کنند.

کارشناس بورس افزود: با قطع شدن سود‌های هنگفتی که بسیاری سال‌ها از این راه برده اند بدون زحمت و اینکه در فرآیند تولید حضور داشته باشند یا به تولید و مردم خدمتی کنند این افراد با هزار ترفند مایل به زمین زدن عرضه خودرو در بورس و ایجاد اخلال در این مسیر هستند، بنابراین احتمال داده می‌شود که دست به کار‌هایی بزنند که در نهایت به نفع تولید کننده و مصرف کننده نیست.

کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: لازم است دولت و مسوولین امر در این مورد هوشیار باشند چرا که اراده حاکم شورای عالی بورس، سازمان بورس، بورس کالا باید به نفع مردم باشد و مانع فشار‌هایی شوند که ممکن است شرکت‌های خودروساز یا دلالان پشت پرده بر وزیر صمت برای بازگشت به رویه قبلی عرضه وارد می‌کنند باشند.

آقا بزرگی در پایان تاکید کرد: اگر در این حوزه اراده قوی باشد و منافع تولید کننده، قطعا ساز و مردم مد نظر باشد قطعا در ماه‌های آینده شاهد رشد و شکوفایی صنعت خودرو؛ بازگشت سود به تولید کننده، پرداخت بدهی قطعه ساز و ارتقای کیفیت قطعات و بهبود عملکرد خودروسازان و ایمن شدن خودرو‌های ساخت داخل خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس کالا قیمت خودرو عرضه خودرو در بورس کالا عرضه خودرو در بورس بورس کالا تولید کننده فرهنگ خرید آقا بزرگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال