Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاج‌قلی فرهنگ‌دوست امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان اظهار کرد: ۲۷ خرداد مصادف با ۱۷ ژوئن روز جهانی مقابله با بیابان بوده و شعار جهانی امسال عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی است.

وی تصریح کرد: استان گلستان با وجود نام زیبا و تصور ان در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار داشته و در سال‌های متمادی بخشی از اراضی مرتعی به پدیده شوم ریزگردها و یا گردو غبار دچار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره مرتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان خاطرنشان کرد: ۳۰۷ هزار هکتار از عرصه‌های شمالی گلستان از ضلع شرقی دریای خزر تا منتهی الیه گنبدکاووس تحت تاثیر بیابانی شدن بوده که از این مقدار ۱۳۰ هزار هکتار در وضعیت بیابانی شدن بوده و محل خیزش گردوغبار و ریزگردها هستند که بیشترین اراضی در گمیشان، آق‌قلا و گنبدکاووس واقع است.

وی ادامه داد: عوامل طبیعی مانتد تغییر اقلیم، شوری خاک و فرسایش خاک جزو عوامل طبیعی و تغییر و تبدیل اراضی مرتعی به زراعت و توسعه زراعت دیم از عوامل انسانی مهم در ایجاد ریزگردها و بیابانی شدن است.
فرهنگ دوست گفت: مقابله با بیابان تنها مختص به فعالیت منابع طبیعی در این خصوص نبوده و باید همه ارگان‌ها و نهادها همکاری لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: خیزش ریزگرده‌ها از استان‌های همجوار مانند خراسان و سمنان و وجود صحرای در مرز گنبدکاووس و ترکمنستان بر توسعه ریزگرده‌ها تاثیر دارد.

رئیس اداره مرتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ابراز کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در راستای مقابله با بیابان طرح‌هایی مانند بوته کاری، تولید نهال مرتعی مقاوم با شرایط اقلیمی منطقه، ایجاد هلال آبگیر و مدیریت هرزآب را انجام داده است.

وی افزود: از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۰ اقدامات شاخصی در مقابله با بیابان مانند تولید و پرورش نهال مرتعی و بیابانی به تعداد ۸ میلیون اصله، پروژه انتقال و غرس نهال بیابانی به ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی، مدیریت روان آب (هلالی آبگیر با نهالکاری) ۵ هزار هکتار، ذخیره نزولات توام با بذر پاسی در ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار، اجرای کپه‌کاری در ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار، حفاظت و قرق مرتع در سطح ۲۱ هزار هکتار، ساخت و توزیع آبشخور فلزی به تعداد ۵۰۰ دستگاه و مرمت ۳۵ دهنه چشمه در مراتع ییلاقی استان با مجموع اعتبار ۲۲ میلیارد تومان انجام شده است‌.

فرهنگ‌دوست خاطرنشان کرد: ره‌آورد سفر رئیس جمهور به استان گلستان در حوزه اعتبارات مقابله با بیابان ۱۱۵ میلیارد تومان بوده و قرار است طی سه سال تخصیص یابد که در سال ۱۴۰۰ به عنوان نخستین سال مقابله از محل اعتبارات ریاست جمهور مبلغ ۵ میلیارد تومان تخصیص یافته است‌.

وی ادامه داد: از محل سایر اعتبارات ملی و استانی نیز مبلغ ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ برای پروژه مقابله با بیابان اختصاص یافته است.

رئیس اداره مرتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ابراز کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۶ میلیارد تومان و در برنامه هفتم توسعه نیز ۱۲۴ میلیارد تومان در این خصوص تخصیص پیدا کند تا بتوانیم اقدامات شاخصی در کاهش و تعدیل اثرات ریزگرده‌ها و مقابله با بیابان داشته باشیم‌.

وی گفت: استان گلستان دارای ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع دارد که با توجه به موقعیت جغرافیایی  و شرایط آب و هوایی و زمان بهره‌برداری به دو دسته مراتع قشلاقی و ییلاقی تقسیم شده و مراتع استان به تعداد ۲۷۵ سامان عرفی حدود ۴۱ درصد مساحت کل استان را شامل شده که از این تعداد ۲۱۹ سامان عرفی جزء مراتع قشلاقی و ۵۶ سامان عرفی جزء مراتع ییلاقی است.

فرهنگ‌دوست بیان کرد: ظرفیت مجاز دام برای بیش از ۸۶۲ هزار هکتار از مراتع استان تعداد ۶۰۰ هزار دام بوده که در استان گلستان این میزان دام وجود ندارد.
انتهای پیام/۲۳۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان عرصه های شمالی گلستان منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان مقابله با بیابان میلیارد تومان استان گلستان بیابانی شدن فرهنگ دوست هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، عباسعلی نوبخت که در راس هیئتی عازم عراق شده در دیدار با استانداران استان‌های کربلای معلی و نجف اشرف درباره مقابله با پدیده بیابان‌زایی و جلوگیری از تولید گرد و غبار افزود: ایران در زمینه بیابان‌زدایی از دانش و تجربیات بالایی برخوردار است و این آمادگی را دارد تا تجربیات خود را در زمینه مقابله با این پدیده و تثبیت شن‌های روان با کشور دوست و همسایه به اشتراک بگذارد.

وی اظهارداشت: همچنین راهکار‌های مقابله با پدیده بیابان‌زایی و جلوگیری از تولید گرد و غبار در جهت تامین حقوق و منافع مشترک بین دو کشور ایران و عراق بررسی شد.

طرفین در این دیدار ضمن برشمردن چالش‌های زیست‌محیطی و شناسایی منشاء گرد و غبار، مقرر کردند بزودی راهکار‌های برون‌رفت و انجام اقدامات موثر و مشترک در یک بازه زمانی کوتاه اعلام شود.

براساس این گزارش، در حال حاضر منشا بسیاری از پدیده‌های گرد و غبار که کشور ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد به طور عمده از کشور‌های همجوار است و در این دیدار در خصوص تقویت همکاری دوجانبه برای مقابله با آلاینده‌های زیست‌محیطی در جهت تأمین حقوق و منافع مشترک تاکید شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت