Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، سیروس ابراهیمی امشب در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه لرستان که با حضور وزیر کشور در حال برگزاری است، با اشاره به ظرفیت‌های استان، اظهار کرد: لرستان دارای تنوع آب و هوایی مناسب و ۸۰۰ هزار هکتار زمین زراعی حاصلخیز، ۲ میلیون هکتار جنگل و مرتع و از منابع آب‌های سطحی و غیرسطحی غنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه‌های بزرگ همچون سیمره، کشکان و کاکارضا است، ضمن اینکه ظرفیت بالایی نیز در تمام حوزه‌های گردشگری دارد.

معاون هماهنگی اقتصادی استانداری لرستان به رتبه نخست استان در تولید برخی محصولات باغی همچون انار انجیر اشاره و تصریح کرد: وجود داروهای گیاهی متنوع و محصولات زراعی از دیگر مزیت‌های بخش کشاورزی لرستان است.

ابراهیمی بیان داشت: متاسفانه نرخ بیکاری در لرستان ۱۵.۲ درصد است، حال اینکه میانگین نرخ بیکاری در کشور کمتر از ۱۰ است.

وی با بیان اینکه ۱۲۱۴ واحد تولیدی در استان وجود دارد، افزود: بخش زیادی از این واحدها راکد و یا نیمه راکد هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان ادامه داد: ۱۴۹۵ طرح اقتصادی در استان وجود دارد که با بهره‌برداری از این طرح‌ها می‌توان ۴۱ هزار شغل را ایجاد کرد.

ابراهیمی با بیان اینکه لرستان تنها ۷ دهم درصد از منابع بانکی را در اختیار دارد، گفت: با این سهم اندک، نمی‌توان سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را انجام داد.

وی، میزان صادرات سال گذشته استان را ۳۴۴ میلیون دلار عنوان و خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال این میزان صادرات به ۲۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان به برخی چالش‌های این بخش در استان اشاره کرد و گفت: نرخ بالای بیکاری، حجم بالای طرح‌‌های نیمه تمام اقتصادی، تعداد بالای واحدهای اقتصادی راکد غیرفعال، کمبود منابع مالی بانکی، عمق محرومیت کمترتوسعه یافتگی در مقایسه با استان‌های همجوار، پائین بودن سهم استان از سرانه مادر هایتک، نبود مشوق‌های ویژه برای توسعه اقتصادی منطقه از جمله این چالش‌ها هستند.

ابراهیمی مهمترین عوامل ایجاد کننده مشکلات اقتصادی استان را، عدم توجه راهبردی به ظرفیت‌های اقتصادی استان در برنامه‌ریزی‌ها و اسناد بالادستی، عدم حضور سرمایه‌گذار بخش خصوصی توانمند، عدم حضور هلدینگ‌ها و عدم توجه به بسته‌های حمایتی و تشویقی بیان کرد.

وی تصریح کرد: احیای کارخانه خمیرمایه دورود، واگذاری مجموعه صنایع غذایی گهر دورود، پیگیری اخذ موافقت بانک پاسارگاد جهت تامین فاز مالی مجتمع دامپروری دلفان، شروع عملیات راه‌اندازی مجدد کارخانه صدر فولاد و سامان کاشی، رفع مشکلات حقوقی کارخانه ماشین‌سازی، صدور مجوز پایانه سنگ، تصویب تسهیلات بیش از ۱۲۰ طرح صنعتی، کشاورزی و دانش بنیان با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان، تصویب ۶۹ طرح اقتصادی با اعتبار ۷۷ هزار میلیارد ریال از مصوبات سفر ریاست جمهوری از مهمترین اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در استان بوده است که تلاش برای جذب اعتبارات در این خصوص در حال انجام است. 

ابراهیمی با بیان اینکه برنامه کوتاه، میان و بلند مدتی برای استان داریم، افزود: انتظار می‌رود بسته پیشنهادی تشویقی و حمایتی در حوزه بانکی، مالیاتی و بیمه‌ای پیش‌بینی شود.

وی بر افزایش اختیار بانک‌ها در پرداخت تسهیلات و استفاده از منابع کشوری، تخصیص خط اعتباری بانکی ویژه، در نظر گرفتن یارانه سود تسهیلات رونق تولید، معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی، تخصیص کامل اعتبارات سفر ریاست جمهوری، ملزم کردن هلدینگ‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری دولتی در استان تاکید کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استاندار لرستان استاندار لرستان لرستان سفر رئیس جمهور به لرستان اقتصادی استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند

شبکه خبری «بلومبرگ» گزارش داد، دستیاران اقتصادی دونالد ترامپ به دنبال گزینه‌هایی برای جلوگیری از دور شدن کشورها از دلار هستند زیرا آمریکا با چالش فزاینده‌ای از سوی بازارهای نوظهور، از جمله کشورهای بریکس مواجه است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر و تیمش، در حال بحث در مورد اعمال جریمه‌هایی علیه متحدان و مخالفانی هستند که به دنبال دور کردن تجارت خود از دلار آمریکا به ارزهای دیگر هستند. این رسانه به نقل از افراد آشنا گزارش داد، این گزینه‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، جریمه‌های دستکاری ارز و تعرفه باشد.

گرایش جهانی به استفاده از ارزهای ملی در تجارت به جای دلار، پس از قطع ارتباط روسیه از سیستم مالی غرب و مسدود شدن ذخایر خارجی آن در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین، شتاب قابل توجهی پیدا کرد.

کارشناسان مالی هشدار داده‌اند که لایحه‌ای با مقرراتی که به آمریکا اجازه مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را می‌دهد، که بایدن روز چهارشنبه آن را امضا کرد، می‌تواند باعث دلارزدایی شود. قانون موسوم به REPO، که در بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف گنجانده شده بود، به رئیس‌جمهور ایالات متحده اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود، مصادره کند.

به گزارش بلومبرگ، ترامپ خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده که «شما دلار را به‌عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست خوردن در بزرگ‌ترین جنگی است که تا به حال باخته‌ایم.» به گزارش این رسانه، مشاوران اقتصادی ترامپ و تیم مبارزات انتخاباتی او به طور خاص محدود کردن تلاش‌های دلارزدایی توسط کشورهای بریکس را در نظر گرفته‌اند.

این گروه که اخیرا گسترش یافته و اکنون شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، ایران، مصر است، استفاده از ارزهای ملی را در تجارت متقابل تقویت می‌کند. بریکس حتی از احتمال معرفی ارز تک نرخی جدید در سال‌های آینده خبر داده است.

به گزارش راشا تودی، ترامپ بارها گفته است که می‌خواهد دلار ارز ذخیره جهانی باقی بماند.

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در ماه مارس به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «از زمانی که کشورها به دلار بها نمی‌دهند، متنفرم. من به کشورها اجازه نمی‌دهم دلار را دور بزنند، زیرا زمانی که ما این استاندارد را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اقدامات اولیه ثبت جهانی «فلک‌الافلاک» باید تا مردادماه انجام شود
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد ریال در لرستان
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • «کارگران» رزمندگان عرصه اقتصادی هستند